13 månader

2012-05-26

Då har ännu en månad gått och jag har svårt att hänga med! Alva blir mer och mer sin egen person med en underbar personlighet och jag kan inget annat än att njuta av min lilla tjej! Som vanligt kommer nu Alvas månadslista, tyvärr en dag försent men ni vet ju vad man säger om det ;)
Alva gillar: att bli jagad, att leka kurragömma, att krypa omkring ute, att gunga, att åka kana, hjälpa mamma att sortera tvätten, att sjunga och dansa, att bli fotad hon är en riktig liten linslus, att bada är fortfarande en storfavorit och nu går det riktigt vilt till med plaskandet.

 

Alva gillar inte: att byta blöja eller att klä på sig (förutom när man får göra det själv), att bli matad, att bli torkad i ansiktet, att komma upp ur badet.

 

Alva äter: mjölkfri kost, numera är det burkmaten som går bort och den hemlagade maten som går hem, hon äter maten själv med sked eller med händerna.

 

Så här ser oftast  en dags måltider se ut:

 

7.30 Välling (Althéra + Sinlac)

9.00 Frukt, en smörgås eller ett rån med smör på

11.00 Lunch, 1 burk mat eller hemlagad mat och en frukt till efterrätt

13.30 Mellis, Frukt

17.00 Middag, hemlagad mat och lite frukt

19.00 Välling

 

Alva sover: hela natten i sin säng men får komma till mammas säng om hon sover lite oroligt det märks att hon drömmer mer för ibland kan hon sova lite oroligt, 1½-2 timmar efter lunchen i sin säng.


Alva kan:
krypa, gå med stöd, stå om hon har något att hålla sig i, ställa sig upp med stöd, sätta sig ner från stående, borsta sitt eget hår, rulla och kasta boll, klappa händerna, vinka, peka, vända en sida i taget i böckerna (tunna sidor). Ord hon säger: tack-tack, nej, vof-vof, kvack-kvack, mu, där, titta, bollen, mamma, lampa, oj oj.


Alva har:
lärt sig att bara ha nappen när man sover, en väldig massa bus i kroppen, en förmåga att underhålla och hon får sin mamma att skratta många gånger om dagen. En stark vilja och en underbar personlighet, ett underbart skratt och ett härligt sätt att prata på. Hon har storlek 74 i body/tröjor och storlek 80 i byxor.
 

Alvas favoritsaker är: trafiken hon älskar bussar och tåg och blir alldeles till sig när hon ser dom, badbaljan hon älskar att bada, pinnen med ringar i olika färger, dragsnigeln, bollar, Teletubbies-filmerna, böcker, lära-gå-vagnen, gungor av alla slag, Och självklart mamma! ;)


Alva är:
ett riktigt litet charmtroll, en envis liten tjej med världens underbaraste personlighet, hon är full med både gos och bus, hon är helt enkelt världens underbaraste lilla tjej! Hon är det bästa som hänt mig! Hon är mammas älskling ♥


Kommentarer
Postat av: Alvas mormor

Vilken mysig beskrivning om en mysig liten tjej!

Inlägget kommenterat 2012-05-27 klockan 21:31:01
Postat av: Tina - Minnas mamma

Stora tjejen! GRattis :)

Inlägget kommenterat 2012-05-28 klockan 10:56:09
URL: http://hejtina.blogg.se/
Postat av: Therese- Mamma till Ameah

Älskar dessa listor, precis som dom flesta verkar göra :) Grattis till Alva!

Inlägget kommenterat 2012-05-28 klockan 21:02:18
URL: http://mylifeinthai.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0