11 månader

2012-03-25

Varje månad skriver jag att tiden går så sjukt fort och det gör det verkligen! 11 månader har gått sen den underbaraste lilla personen föddes och nu är det alltså bara 1 månad kvar tills hon blir ett helt år. Jag fattar det inte och man vill stoppa tiden samtidigt som man vill fortsätta framåt. Det händer ju så mycket roligt varje dag och att få följa en annan människas utveckling är helt fantastikt och häftigt. Här kommer Alvas måndslista som vanligt.

Alva gillar: att leka tittut, gärna bakom möbler eller andra stora saker. Att smaka på allt, det finns inget som inte stoppas i munnen. Musik och att dansa och det bästa är när mamma också dansar. Sången ”Imse vimse spindel” har blivit en stor favorit här hemma och sjungs ofta. Babblarna är populärare än någonsin och ska gärna ses minst 5 gånger vid varje tillfälle.


Alva gillar inte: bitar i maten, men att plocka bitar själv går bra. När mamma inte sätter på Babbalarna en gång till när det är slut.


Alva äter: numera mjölkfri kost. Hon börjar mer och mer intressera sig för att äta själv så det får hon göra men vi tar det lugnt.

 

Så här ser oftast  en dags måltider se ut:

 

6.00 Välling (Sinlac)

9.00 Lite gröt eller frukt och en smörgås eller ett rån med smör på

11.00 Lunch, 1 burkmat och lite fruktpuré till efterrätt

13.30 Mellis, Frukt med ris eller någon mättande frukt och ett rån

16.00 Middag, ½ burkmat och en halv burk fruktpuré

18.00-19.00 Välling


Alva sover: hela natten. Hon somnar i sin säng efter kvällsvällingen och vaknar till ibland om hon har tappat nappen men somnar om så fort hon får den. På senaste tiden har det börjat märkas att hon drömmer och ibland kan hon vara lite ledsen men det går snabbt över när mamma visar att hon är där. Hon sover middag 2 gånger om dagen och då ungefär 1½-2 timmar båda gångerna. Är vi ute på språng så blir det oftast lite mindre sömn 1 utav gångerna.


Alva kan: krypa och hon har en alldeles egen stil när hon gör det, hon kryper halvt samtidigt som hon drar ena benet. Ställa sig på knä mot möbler eller något annat bra att hålla sig i. Vissa av rörelserna till ”Imse vimse spindel”. Säga tack-tack, säga nej, skaka på huvudet=nej,  klappa händerna, vinka, säga mamma (men hon förstår nog inte innebörden).


Alva har: en förmåga att underhålla och hon får sin mamma att skratta många gånger om dagen. En stark vilja och en underbar personlighet, ett underbart skratt och ett härligt sätt att prata på, hon har storlek 74 i kläder men kan fortfarande ha vissa plagg i 68.


Alvas favoritsaker är: badbaljan hon älskar att bada, giraffen som spelar musik när den får bollar i munnen, leksaken med sugpropp med massa roliga figurer och musik, tidningar, sladdar och allt som man inte får ha för mamma,  Och självklart mamma! ;)


Alva är: ett riktigt litet charmtroll, en envis liten tjej med världens underbaraste personlighet, hon är full med både gos och bus vilket det är mycket av just nu, hon är helt enkelt världens underbaraste lilla tjej! Hon är det bästa som hänt mig! Hon är mammas älskling!


Kommentarer
Postat av: Sara, mamma till Charlie

Grattis på 11månadersdagen goa Alva! <3

Inlägget kommenterat 2012-03-25 klockan 22:16:01
URL: http://sarasland.com
Postat av: Emma Josefine

Stora tjejen, grattis från oss !!

Inlägget kommenterat 2012-03-25 klockan 22:40:49
URL: http://emmajosefine.com
Postat av: Jag

Om hon snart är 1 år borde hon inte kunna mer än du berättar om?? Gå. ?? Krypa mer ?? Eller är du för försiktig av dig ?? Jätte söt tjej men hon verkar lite efter i utvecklingen...

Inlägget kommenterat 2012-03-26 klockan 04:49:06
Postat av: Mimmie - mamma till Léonel

Fina Alva! Men vad är det för rikspucko som kommenterat över mig?? Kolla IP-adress!

Inlägget kommenterat 2012-03-26 klockan 07:24:05
URL: http://baramimmies.blogg.se/
Postat av: Jennifer

men du med signaturen: Jag.......är du lite efter i utvecklingen?? Alla barn är olika och kanske inte passar den takten du gillar. Min son kröp fram till att han var nästan 2 år och först då började han gå. Alla barn lär sig i sin takt!!!

Inlägget kommenterat 2012-03-26 klockan 09:51:32
URL: http://heltidsmamma.blogg.se/
Postat av: ettheltnyttliv - ung mamma till maja ♥

jaa, tiden springer verkligen iväg! stora tjejen!

Inlägget kommenterat 2012-03-26 klockan 14:04:15
URL: http://ettheltnyttliv.blogg.se/
Postat av: Therese Löf

Vilken komentar du som har signaturen jag. Alla barn har sin egen utveckling och gör saker i sin egen takt. Finns inget som är fel eller sent med Alva.

Inlägget kommenterat 2012-03-26 klockan 16:02:19
Postat av: Hanna

Skit i idioten som kommenterat anonymt. Kan berätta att mina barn 3 st har ALDRIG krypit ngn av dem, de börja gå direkt. Ett av dem kröp som din lilla innan hon börja gå. Hon behöver inte krypa hon verka mer sugen på att börja gå.

Inlägget kommenterat 2012-03-26 klockan 20:40:12
Postat av: Annelie - mamma till Sebastian

Ha ha ha... Du som inte ens vågar skriva namn! Att du har mage att skriva något sådant, har inte din mamma lärt dig hyfs??? tror på allvar att du är avundsjuk.. Skäms!!!Inlägget kommenterat 2012-03-26 klockan 23:17:25
Postat av: sanna

Haha men herregud vad blåst kommentar den där JAG har skrivit. Lite efter? Min son var 11 månader när han började gå, alltså dom första stegen, men sen tog de ca 1 månad innan Han vågade gå helt. Å sprang tog ännu längre tid. BVC sa att han skulle bli tidig med allt, men han var inte tidig med ett skit å jag bryr mig inte, han gjorde allt de han var intresserad av i sin takt precis som du skriver, de är ju så. Vilken blåst människa den där JAG är. Alla sa också att min son skulle gå vid en ca 8 mån ålder å att han skulle krypa vid 5 månader, i helsike heller att han gjorde å jag skulle inte vilja att han gjorde de heller. Gud vad söt liten tjej du har, den där jag måste vara väldigt avundsjuk på dig å ha ett väldigt tråkigt liv som hoppar på ett barn sådär. Ha en bra kväll.

Inlägget kommenterat 2012-03-27 klockan 00:47:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0