14 månader

2012-06-25

2 månader har gått sen den stora 1 årsdagen och det börjar verkligen kännas att liten börjar bli stor. Det händer nya saker nästan varje dag och man har ju såklart svårt att hänga med men jag tycker att det är himla kul samtidigt som jag gärna skulle vilja pausa tiden ibland och bara få hänga kvar vissa stunder. Det är jättekul att ha dessa månadslistor och att kunna gå tillbaka och läsa om min lilla tjej så det kommer jag fortsätta med, så här kommer denna månads.

 

Alva gillar: att bada (hon älskar det!), att busa, att bli kittlad, att gosa, att gunga, att bara vara ute i naturen och upptäcka saker, trafiken (bussar och tåg är favoriterna), djur av alla slag och hon vill gärna fram och klappa på dom.. inte så bra alla gånger, Teletubbies filmen där dom dansar mycket, musik och att dansa eller att titta på när andra dansar.

 

Alva gillar inte: att bli smörjd varken med solkräm eller vanliga hudkrämen efter badet, att klä på sig eller att byta blöja, mjukishundar dom tycker hon är läskiga fast bara ansiktena, när andra barn kommer för nära eller när någon vuxen som hon inte känner så bra lyfter upp henne.

 

 

Alva äter: fortfarande mjölkfri kost och efter lite mjölk i maten och utslag efter det så blir det så ett bra tag till framöver tills det ska testas igen. Hon äter bara hemlagad mat och ratar burkmaten helt.

 

Så här ser oftast  en dags måltider ut:

 

7.30 – 8.30 Välling (Althéra + Sinlac)

9.00 – 10.00 Mellis (detta mål kan hoppas över), en smörgås eller en frukt

11.00 – 12.00 Lunch, hemlagad mat

13.30 – 14.30 Mellis, frukt, en smörgås eller müsli med frukt

17.00 Middag, hemlagad mat

19.00 – 20.00 Välling

 

Alva sover: i sin säng halva natten och får sen komma till mammas säng (nog mest för att mamman är lat och inte orkar springa och stoppa i nappen), hon somnar själv efter att mamma (eller pappa ibland) har lämnat rummet. Innan vi åkte till Grekland sov Alva 1 gång om dagen och då i ungefär 2 timmar men i Grekland sov hon 2 gånger om dagen och ungefär 1 ½ timme åt gången så nu ska det vänjas av igen och bli till 1 gång om dagen.

 

Alva kan: krypa, gå med stöd, stå om hon har något att hålla sig i (hon börjar dock att släppa taget om hon ska t.ex. klappa händerna eller dricka), ställa sig upp med stöd, sätta sig ner från stående, ta sig upp för trappor, borsta sitt eget hår, rulla och kasta boll, klappa händerna, vinka, peka, prata i telefon, vända en sida i taget i böcker eller tidningar (tunna sidor), visa om hon är törstig eller hungrig (pekar mot köket). Ord hon säger: tack, nej, titt-ut,  vof-vof, kvack-kvack, mu, där, titta, bollen, mamma, lampa, oj oj, brum-brum, hon kan också härma ljuden på djuren i spelet ”Kitty says hello”.

 

Alva har: 2 tänder, en väldig massa bus i kroppen, en förmåga att underhålla och hon får sin mamma att skratta många gånger om dagen. Hon har ett underbart leende, en väldigt stark vilja och en underbar personlighet, ett underbart skratt och ett sätt att charma andra på. Hon har fortfarande storlek 74 i bodys men börjar gå in på storlek 80, storlek 80 i byxor och kan även ha vissa byxor och pyjamaser i storlek 86.

 

Alvas favoritsaker är: naturen, trafiken, bollar, lego, telefoner, saker som har knappar och som låter, datorer, gungor av alla slag, Och självklart mamma! ;)

 

Alva är: ett riktigt litet charmtroll, en envis liten tjej med världens underbaraste personlighet, hon är full med både gos och bus, hon är helt enkelt världens underbaraste lilla tjej! Hon är det bästa som hänt mig! Hon är mammas älskling ♥

 


Kommentarer
Postat av: Therese Löf

Helt otroligt vad snabbt tiden går

Svar: Alldeles för fort!!!
Johanna, Mamma till Alva ♥

Inlägget kommenterat 2012-06-25 klockan 10:54:19
Postat av: Sara - Ensamstående mamma

Så stor hon börjar bli :) Känns som att jag har följt eran vardag i evigheter, men egentligen är det kanske inte så länge ändå :P

Vad roligt att du följer mig på instagram, ska lägga till dig också :)

Inlägget kommenterat 2012-06-25 klockan 19:44:47
URL: http://dolphin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0