9 månader

2012-01-25

Tiden går alldeles för fort! Tänk att min tjej redan har hunnit bli 9 månader! När jag var gravid så gick 9 månader så himla sakta och nu, nu hinner man knappt med! Det händer saker varje dag och Alva kommer på nya saker och samtidigt som man ser framåt vad som kommer näst så vill man bara stoppa tiden. Här kommer som vanligt en uppdatering av Alvas månadslista.


Alva gillar: Babblarna, hon bli alldeles till sig och skulle kunna sitta en hel dag säkert och bara titta. När mamma fjantar sig, då kan man få sig ett gott skratt. Att doppa ansiktet och dricka badvattnet. Att åla runt och känna på möblerna och dra i sladdar.

 

Alva gillar inte: att klä på ytterkläder, då är det protester. Broccoli är fortfarande ett stort nej. Att inte få upp maten när hon äter själv, då blir hon frustrerad.

 

Alva äter: välling, gröt och mest Nestlés 6 månaders burkar när det gäller mat. Hon har börjat tycka om hemlagad mat och hon tycker att det är roligt och spännande att få äta själv.

 

Så här kan en dags mål se ut för Alva:

 

6-7.30 100-150 ml  välling

9-10  ½-1 portion gröt med päronpuré eller katrinplommonpuré

12  1 burk mat till lunch och lite fruktpuré till efterrätt

14-15 Ca ½ burk fruktpuré, yoghurt eller fruktmos med ris och ½ smörgåsrån med smör

16-17 ½ burk mat eller risgröt med grönsaker och lite fruktpuré, gärna med banan i för mättnaden

18-19.30 100-150 ml välling  

 

Alva sover: i sin egen säng där hon somnar efter kvällsvällingen.  Hon sover fortfarande dåligt om man är ute på språng men börjar få lite lättare för det, då kan det bli ungefär 3 gånger och 30 min per gång. Hemma sover hon 1-2 timmar 2 gånger om dagen.

 

Alva kan: åla (baklänges), sitta och ta sig från sittande till mage. Att ta sig från sittande till mage har hon gjort några gånger dom senaste dagarna och jag har missat varenda gång, utom idag! Hon är så duktig!


Alva har:
en underbar personlighet och en stark vilja. Hon har storlek 68 och 74 i kläder.

 

Alvas favoritsaker är: fortfarande brio skallran, den plingar så fint. Tv:n, hon blir mer och mer intresserad och tecknade figurer är himla kul. Giraffen, en stor giraff som står på golvet som man stoppar in bollar i munnen på så den låter.  Och självklart mamma! ;)

 

 

Alva är: en envis liten tjej med världens underbaraste personlighet. Hon är helt enkelt världens underbaraste lilla tjej! Hon är det bästa som hänt mig! Mammas älskling
Kommentarer
Postat av: Fia- mamma till Edison

Grattis lilla Alva! :)

Inlägget kommenterat 2012-01-25 klockan 14:54:18
URL: http://airyfairy.blogg.se/
Postat av: Therese Löf

Grattis på nio månaders dagen min skrutt. Tiden går tok för fått. Känns som det var igår vi höll ett par timmars gamla Alva!

Inlägget kommenterat 2012-01-25 klockan 21:13:59
Postat av: Therese- Mamma till Ameah

Grattiiiis till Alva! :D

Inlägget kommenterat 2012-01-26 klockan 21:26:22
URL: http://mylifeinthai.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0