10 månader

2012-02-25

Tiden har gått alldeles för fort och att det redan har gått 10 månader! Det är bara 2 månader till den stora ettan och då ska ett helt år ha gått, jag har lite svårt att tro på det om jag ska vara ärlig. Mycket har hänt under dom här 10 månaderna och Alva utvecklas och kommer på nya saker för varje dag som går och det är så häftigt att få vara med om en annan människas utveckling. Sen Alva var 4 månader har månadslistan om henne kommit upp och det gör den nu med. Kul att jämföra!


Alva gillar: att ta sig framåt!, att ta sig från ett rum till ett annat för att se vad hon kan hitta för spännande saker att pilla på, att få vara med överallt, att riva ut alla leksaker ur leklådan, sjunga och spela trumma på öppna förskolan, när mormor leker rida ranka, ramsan om klockor, att ligga på soffan och mysa till Teletubbies.


Alva gillar inte: att äta! Just nu är det en mindre kamp att få henne att äta tillräckligt, när andra barn kommer för nära, när mamma lämnar rummet, banan det är ett stort usch.


Alva äter: välling, gröt och mest Nestlés 6 månaders burkar när det gäller mat. Sen hon satte i halsen har hon gått tillbaka några steg och slutat med bitmaten och nu är det bara puréer som gäller.


Alva sover: oftast i sin egen säng där hon somnar efter kvällsvällingen. Ibland vill hon komma till mammas säng när mamma gått och lagt sig. Att sova i vagnen tycker Alva inte är speciellt skönt och sover bäst hemma i sin säng på dagtid.  


Alva kan: åla både bakåt och framåt, ta sig från sittande till mage, hasa sig fram på rumpan, säga tack-tack, säga nej, skaka på huvudet=nej,  klappa händerna, vinka, säga mamma (men hon förstår nog inte innebörden).


Alva har: en stark vilja och en underbar personlighet, ett underbart skratt och ett härligt sätt att prata på, hon har storlek 74 i kläder men kan fortfarande ha vissa plagg i 68.


Alvas favoritsaker är: saker med knappar som hon kan trycka på så att det låter, speglar det är kul att titta på sig själv, leksaken med sugpropp med massa roliga figurer och musik, brio skallran, allt som man inte får ha för mamma,  Och självklart mamma! ;)


Alva är: en envis liten tjej med världens underbaraste personlighet, hon är full med både gos och bus vilket det är mycket av just nu, hon är helt enkelt världens underbaraste lilla tjej! Hon är det bästa som hänt mig! Hon är mammas älsklingKommentarer
Postat av: Fia- mamma till Edison

Grattis lilla Alva! :) alltid lika roligt att läsa såna månadslistor tycker jag!

Inlägget kommenterat 2012-02-25 klockan 12:44:48
URL: http://airyfairy.blogg.se/
Postat av: Anna- Mamma och Socionom

Grattis! Tiden går alldeles för fort, ibland hinner man inte med:) Kram

Inlägget kommenterat 2012-02-25 klockan 18:38:42
URL: http://frokenstockholmare.blogspot.com
Postat av: Mormor

Hon är verkligen härlig och det är så roligt för mig att kunna träffa henne ofta, hon blir ju så glad varje gång hon ser mig!

Inlägget kommenterat 2012-02-25 klockan 22:19:58
Postat av: pia.arvidsson@sverige.nu

Lilla goa Alva. Kram Pia/Åke

Inlägget kommenterat 2012-02-25 klockan 23:32:55
Postat av: Tina - Minnas mamma

Grattis stora tjejen! Men HUR SÖT är hon inte på den där bilden då? :)

Inlägget kommenterat 2012-02-26 klockan 19:27:17
URL: http://hejtina.blogg.se/
Postat av: Sara, mamma till Charlie

Grattis i efterskott Alva! <3

Inlägget kommenterat 2012-02-26 klockan 21:52:54
URL: http://sarasland.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0