12 månader

2012-04-25

Då var vi här, den omtalade 1-årsdagen går mot sitt slut. Vi har haft en riktigt mysig dag som började med presentöppning i sängen och blödig som man är så kom tårarna när jag sa "grattis på födelsedagen min älskade". Tänk, hennes första födelsedag. Jag har hela tiden känt att jag inte riktigt har velat att denna dagen ska komma men nu när den är här har jag inte gjort annat än att njutit och gjort dagen till Alvas dag! Det känns stort samtidigt som det känns väldigt konstigt. Tiden har gått så fort och ett år har aldrig känts så kort som det året som gått. Jag vill stoppa tiden men inte för att stanna utan för att kunna gå långsamt framåt och få mer tid med min älskade Alva. Här kommer som vanligt Alvas månadslista.

Alva gillar: Teletubbies! Dom har blivit riktiga storfavoriter, att gunga, att gå med gå-vagnen, att gå när man håller någon i händerna eller mot möblerna, bollar, leksaker som låter, musik, att dansa, att få utforska naturen, att åka rutschkana, att öppna och stänga dörrar, djur hon blir alldeles till sig om det går förbi en hund eller om det kommer en fågel i närheten.

 

Alva gillar inte: att byta blöja, att ligga still, att gå förbi gungorna utan att få gunga, när mamma är i ett annat rum, hon gillar fortfarande inte bitar i burkmaten men vanlig hemlagad mat i bitar går bra.

 
Alva äter:
fortfarande mjölkfri kost då det tydligt visat att det är mjölken hon inte mår bra av. Hon äter fortfarande mest burkmat men utan bitar. Vi ska börja finslipa på att äta själv och förhoppningsvis snart kunna byta ut ett av målen till hemlagad ”vanlig” mat.

 

Så här ser oftast  en dags måltider se ut:

 

7.30 Välling (Sinlac)

9.00 Lite gröt eller frukt och en smörgås eller ett rån med smör på

11.00 Lunch, 1 burkmat och lite fruktpuré till efterrätt

13.30 Mellis, Frukt med ris eller någon mättande frukt och ett rån

16.00 Middag,1 burkmat och lite frukt

19.00 Välling

 

Alva sover: hela natten men kan vakna till ett par gånger men då räcker det att stoppa in nappen och visa att man är där. Hon somnar i sin säng men vill ofta komma till min säng efter halva natten och det får hon. Alva håller på att vänja sig vid att sova 1 gång om dagen och sover då i 2-2½ timme om vi inte är ute då blir det bara ungefär 30 minuter och sen en vila till på ungefär lika lång tid.


Alva kan:
krypa, gå med stöd, stå om hon har något att hålla sig i, ställa sig upp mot mamma men att ställa sig mot möbler har hon inte kommit på än. Rulla och kasta boll. Ord hon säger: tack-tack, nej, vof-vof, kvack-kvack, mu, där, titta, bollen, mamma, lampa. Klappa händerna, vinka, peka, vända en sida i taget i böckerna (tunna sidor).

 

Alva har: lärt sig att bara ha nappen när man sover, vaknar man vinkar man hej då till nappen som stannar i sängen. En förmåga att underhålla och hon får sin mamma att skratta många gånger om dagen. En stark vilja och en underbar personlighet, ett underbart skratt och ett härligt sätt att prata på. Hon har storlek 74 i body/tröjor och storlek 80 i byxor.

 

Alvas favoritsaker är: badbaljan hon älskar att bada, brandbilen i trä som plingar när den åker, bollar, Teletubbies-filmerna, böcker, lära-gå-vagnen, gungor av alla slag, allt som mamma säger nej eller aj aj till. Och självklart mamma! ;)


Alva är:
ett riktigt litet charmtroll, en envis liten tjej med världens underbaraste personlighet, hon är full med både gos och bus, hon är helt enkelt världens underbaraste lilla tjej! Hon är det bästa som hänt mig! Hon är mammas älskling ♥


Kommentarer
Postat av: Anna- Mamma och Socionom

Ja klart vi ska fixa till grillkvällar!;)Jättefin hon är i sin klänning! :) Kram

Inlägget kommenterat 2012-04-26 klockan 09:51:40
URL: http://frokenstockholmare.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0