5 månader

2011-09-26

Igår blev världens finaste 5 månader
Vi var hemma hos min syster så därför kommer månadslistan upp idag, bättre sent än aldrig ;)

Alva gillar: när mamma busar med henne och säger pip medan mamma pickar på Alvas mage.  Att stå när man håller i henne. Att titta på träden, mest spännande är det när det blåser och löven dansar. Att gosa med mammas fingrar medan hon får flaskan.  Alva älskar fortfarande att bada och det spelar i stort sett ingen roll vart man badar så länge vattnet är skönt.

Alva gillar inte
: att inte få uppmärksamhet. Att inte kunna få in leksakerna som hänger i babygymmet i munnen. När mamma eller någon annan nyser eller hostar, det är läskigt. Är det något som hon inte tycker är bra så låter det mest som att hon morrar, hon gråter väääldigt sällan.


Alva äter
: 1 matsked gröt varje morgon, 1 matsked puré varje dag till middag och efter det ett mål ersättning. Alva får Sempers Baby Semp 2 lemolac ersättning. Hon kan äta allt från 100-180 ml vid ett mål beroende på om hon har ätit något annat innan och det brukar bli 4-5 mål per dygn. Lemolac får hon eftersom den hjälper till att smälta maten så att hon inte blir så trög i magen som hon blev av den vanliga ersättningen.  


Alva sover
: i sin egen säng där hon somnar allt mellan klockan 19 och 20.30 när hon sover för natten. Hon sover 9-10 timmar i sträck på natten innan det är dags för ny blöja och mat sen somnar hon om i ca 2-3 timmar. Hon sover 3 gånger på dagen och oftast lite längre stund på eftermiddagen på 1-2 timmar. Annars brukar det bara vara 20-30 minuters sömn åt gången.


Alva kan
: rulla från rygg till mage och från mage till rygg. Hon pratar, skrattar, gör prutt ljud med munnen och får ur sig glädjerop eller vad man ska kalla det. Hon plaskar och jagar badleksakerna i badbaljan. Hon kan stå om man håller henne under armarna. Hon kan hålla överkroppen uppe när hon ligger på mage och det är kul om det är korta stunder.


Alva har
: 2 tänder på väg och båda är på varsin sida i munnen. Hon har storlek 56 och 62 i kläder, hon kan fortfarande ha storlek 56 i bodys och byxor har hon precis börjat använda i 62, vissa går även i 68 och speciellt dom som man kan knyta i midjan.


Alvas favoritsaker är
: mamma såklart! ;) En lekbåge som hon har fått av sin kompis Charlie, Fanti – en elefant skallra, en liten nalle med randiga kläder och när man ska sova så är det napp, snuttefilt med rosa elefanter på och rosa dinglisen som är favoriterna.


Alva är
: en väldigt glad och nöjd tjej som är tillfreds med det mesta.Alva med sin fina nalle som hon fick igår och som visade sig vara en riktig hitKommentarer
Postat av: i min lilla lilla värld

Grattis i efterskott =)

Inlägget kommenterat 2011-09-26 klockan 12:56:09
URL: http://saratilling.se
Postat av: Anna- mamma till Vincent

Vad skönt att hon är nöjd och tillfreds det är Vincent med:).

Inlägget kommenterat 2011-09-26 klockan 16:03:43
URL: http://frokenstockholmare.blogspot.com
Postat av: Anna- mamma till Vincent

Grattis till tävlingen får jag säga! Vi kanske stöter på varandra. Kram

Inlägget kommenterat 2011-09-26 klockan 20:40:36
URL: http://frokenstockholmare.blogspot.com
Postat av: Killmamman

grattis! henry blev 4 månader idag :)

Inlägget kommenterat 2011-09-26 klockan 20:51:21
URL: http://killmamman.wordpress.com/
Postat av: Josefine - Mamma till Alva

sötnosan ! grattis till Alva :)

Inlägget kommenterat 2011-09-26 klockan 21:43:05
URL: http://emmajosefine.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0