6 månader

2011-10-25

Tänk att tiden har gått så himla fort! För exakt ett halvår sen så låg jag på förlossningen och hade precis fått den underbaraste lilla tös jag någonsin sett på mitt bröst och det tog inte många sekunder tills hon hade fått mig att bli förälskad.

Alva gillar: att gunga. Att stå när man håller i henne. Att titta på träden, mest spännande är det när det blåser och löven dansar. Att gosa med mammas fingrar medan hon får flaskan.  Alva älskar fortfarande att bada och det spelar i stort sett ingen roll vart man badar så länge vattnet är skönt och man kan plaska.

 

Alva gillar inte: att inte få uppmärksamhet. Att gå på shoppingtur i centrum. Att sitta i vagnen när vagnen står stilla. När andra barn gråter.

 

Alva äter: Sempers Baby Semp 2 lemolac ersättning. Hon kan äta allt från 100-210 ml vid ett mål beroende på om hon har ätit något annat innan och det brukar bli 4-5 mål per dygn. Puré i form av grönsaker och ibland med lite ris i (bara köpta) till lunch och någon fruktpuré till efterrätt.  Vi började även med lite välling igår och hoppas att det blir en hit. Gröten har vi tagit bort då den inte riktigt föll damen i smaken. 

 

Alva sover: oftast i sin egen säng där hon somnar allt mellan klockan 18 och 20.30 när hon sover för natten. Ibland är det tryggt och skönt att sussa bredvid mamsen och det får hon så gärna göra så länge hon känner sig trygg och mår bra. Hon sover 9-10 timmar i sträck på natten innan det är dags för ny blöja och mat sen somnar hon om i ca 2-3 timmar. Hon sover 2-3 gånger på dagen och oftast brukar det bara vara 20-30 minuters sömn åt gången.

 

Alva kan: ta ut och stoppa in nappen igen. Gunga babysittern själv. Rulla från rygg till mage och från mage till rygg. Hon pratar, skrattar och gör prutt ljud med munnen. Hon plaskar och jagar badleksakerna i badbaljan. Hon kan stå om man håller henne i fingrarna. Hon kan hålla överkroppen uppe när hon ligger på mage och det är kul om det är korta stunder. Hon börjar kunna sitta i matstolen om man bullar upp lite.

 

Alva har: 2 tänder på väg och båda är på varsin sida i munnen. Hon har storlek 62 och 68 i kläder, hon kan fortfarande ha storlek 56 i vissa bodys och tröjor, byxor har hon precis börjat använda i 68, vissa går även i 62.

 

Alvas favoritsaker är: mamma såklart! ;) Babysittern, nya vagnen som man ser ut mer i, en lekbåge som hon har fått av sin kompis Charlie, Fanti – en elefant skallra, en liten nalle med randiga kläder och när man ska sova så är det napp, snuttefilt i form av en kossa och rosa dinglisen som är favoriterna.

 

Alva är: en väldigt glad och nöjd tjej som är tillfreds med det mesta men en stark vilja börjar visa sig och får hon inte som hon vill så får mamma höra det.Alva 2011-04-25


Kommentarer
Postat av: Sara, mamma till Charlie

Grattis Alva!

Inlägget kommenterat 2011-10-25 klockan 10:45:28
URL: http://sarasland.com
Postat av: Anna-mamma till Vincent

Grattis på dagen Alva! Ja viljan kommer mer och mer:) Roligt men det kan vara intensivt!:) Kram

Inlägget kommenterat 2011-10-25 klockan 12:03:21
URL: http://frokenstockholmare.blogspot.com
Postat av: Maria

Grattis Alva!

Inlägget kommenterat 2011-10-25 klockan 16:03:17
Postat av: Kristine

Vilken liten go tjej du verkar ha! Visst är det fantastiskt att följa sitt barns utveckling. Det händer så mkt första året och allt mer personlighet träder fram.

Å du ska vara glad över att hon sover så gott om nätterna. Du har säkert läst/förstått att det inte är så i mitt fall.

Vad heter nya vagnen? Sett bild men inte förstått vilken det är.

Kramar

Inlägget kommenterat 2011-10-25 klockan 21:52:12
Postat av: Tina - Minnas mamma

Sover hon bara sånna kortisar på dagen? Jobbigt :P Hoppas det blir längre snart! Grattis till världens bästa Alva!

Inlägget kommenterat 2011-10-26 klockan 09:42:21
URL: http://hejtina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0