8 månader

2011-12-25

Det är helt otroligt vad tiden går fort! Det har redan gått 8 månader sen världens underbaraste lilla tjej kom till världen och förgyllde mitt liv. Det är på det sättet man märker att tiden springer iväg, Alva är 8 månader, för mig är det helt sjukt men oj så underbar liten tjej hon är! Nu har vi firat vår första julafton tillsammans hon och jag tillsammans med släkt och även om inte julen har varit som jag hade velat så har vi haft det bra. Mer om julen kommer senare, nu kommer Alvas 8 månaders inlägg.

Alva gillar: när mamma killar henne under hakan, att leka titt ut, det måste vara det bästa som finns, allt bus är alltid kul. Att leka med sina fötter har aldrig varit roligare. Alva har kommit på det här med att plaska ordentligt när hon badar så både badrum och mamma är dyngsura efter badet. Att ligga på skötbordet är riktigt kul och hon blir alltid så glad när hon ligger där, brukar ju vara vanligare att det är protester på skötbordet.

Alva gillar inte: att inte få vara med när det händer saker. Mammas eller någon annans hemlagade barnmat, det ska vara burkar och det får inte vara några klumpar i och broccoli är fortfarande ett stort NEJ. Höga plötsliga ljud är fortfarande läskigt.

Alva äter: Alva har tidigare bara tyckt om burkmaten från Hipp men nu har jag testat att ge henne lite olika märken och maträtter eftersom Hipp inte har allt bl.a. fisk så där kör vi med laxgrytan från Nestlé och rödspättan från Semper och det tycker hon är riktigt mums. Huvudsaken är att det inte är klumpar eller bitar i maten så jag köper fortfarande burkar från 4 och 6 månader och det kommer jag fortsätta med ett bra tag. Sempers burkar har mer bitar i även från 6 månader så det blir nog nästa steg för min kräsna lilla tjej. Jag är bara så glad över att hon äntligen har blivit lite glad i maten. Så här kan en dags mål se ut för Alva:

6-7.30 1 flaska välling

9-10.30 ½ portion gröt med päronpuré

12-13 1 burk mat till lunch och lite fruktpuré till efterrätt

14-15 Ca ½ burk fruktpuré, yoghurt eller fruktmos med ris

16-17 1 portion gröt med fruktpuré eller ½ burk mat och lite fruktpuré

19-20 1 flaska välling

Alva sover: i sin egen säng där hon somnar efter kvällsvällingen. Om hon sover oroligt eller är sjuk eller liknande så får hon sova bredvid mamma men annars är det egna sängen som gäller. Jag försöker lägga henne vid samma tid varje kväll och det är klockan 19 och det har fungerat jättebra och då sover hon till klockan 6-7, äter välling och oftast somnar om till klockan 8-9. När vi är hemma kan Alva sova middag i sin säng i 1-2 timmar 2 gånger om dagen men är vi ute så blir det oftast bara 30 min 1-2 gånger och sen 1 timmes vila när vi har kommit hem.

Alva kan: ÅLA!!!! Det är något som hon har börjat med senaste veckan. Det går inte snabbt och inte så mycket framåt men hon kan förflytta sig och han har förstått hur hon ska göra även om det behövs lite träning. Vinka på 2 olika sätt, blåsa och göra pruttljud med munnen. Sitta utan stöd men balansen är inte på topp än så mamma eller kuddarna får vara beredda på att ta emot.

Alva har: 72 cm och 7440 gram kropp. Hon drar storlek 68 i kläder men storlek 68 på byxor börjar bli lite litet så där har det börjats med storlek 74 lite smått.

Alvas favoritsaker är: brio skallran, den plingar så fint. Tv:n det är så mycket som rör sig och det låter och då måste man ju titta (även om man inte får för mamma) Nu blir det nog en hel del nya favoritsaker efter jul och alla julklappar som hon har fått, finns redan några saker som är väldigt poppis. Och självklart mamma! ;)

Alva är
: en tjej med världens underbaraste personlighet. Hon är helt enkelt världens underbaraste lilla tjej! Hon är det bästa som hänt mig! Mammas älskling ♥


Kommentarer
Postat av: pia

God fortsättning på er. Kul att få se Alva julfin. Vi hoppas att vi kan ses snart. Ska in till stan imorn o köpa en ram till den fina julklappen från gullungen. Tack. Kram till er från oss. Pia/Åke

Inlägget kommenterat 2011-12-25 klockan 23:01:55
Postat av: Therese- Mamma till Ameah

Grattis till fina Alva <3Hoppas att ni har haft en fin jul gumman!

Inlägget kommenterat 2011-12-26 klockan 10:17:31
URL: http://mylifeinthai.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0