4 Månader

2011-08-25

Idag är det 4 månader sen jag låg på förlossningen och fick mitt lilla knyte i famnen. Tänk vad fort tiden går, det känns ju som det var igår.

Jag har kopierat en lista från Tina som hon kopierat från Sandra. Min lista handlar såklart om min älskade lilla Alva.

Grattis på 4 månadersdagen mammas lilla buse ♥

Alvas plus är: när mamma busar med henne. När någon pratar med henne, och det är verkligen någon, hon är glad bara hon får lite uppmärksamhet. Alva älskar att bada i badbaljan, i bassängen på babysimmet, i badkar eller i mormors diskho, det spelar egentligen ingen roll vart det är så länge vattnet är skönt.

Alvas minus är: att inte få uppmärksamhet. Plötsliga ljud, låga som höga. Att ligga på mage, det brukar gå bra i någon minut. Att få ny blöja på natten när det är matdags, det är ett stort minus. Är det något som hon inte tycker är bra så låter det mest som att hon morrar, hon gråter väääldigt sällan.

Alva äter: Sempers Baby Semp 1 lemolac ersättning. Hon kan äta allt från 100-200 ml vid ett mål och det brukar bli 5 mål per dygn. Lemolac får hon eftersom den hjälper till att smälta maten så att hon inte blir så trög i magen som hon blev av den vanliga ersättningen. Vi ska börja med smakisar om 4 dagar, spännande!

Alva sover: i sin egen säng där hon somnar allt mellan klockan 19 och 21 när hon sover för natten. Hon sover 9-10 timmar i sträck på natten innan det är dags för ny blöja och mat sen somnar hon om i ca 2-3 timmar. Hon sover 4 gånger på dagen och oftast lite längre stund på förmiddagen på 1½-2 timmar. Annars brukar det bara vara 30-40 minuters sömn åt gången.

Alva kan: rulla från rygg till mage och från mage till rygg. Hon pratar, skrattar och får ur sig glädjerop eller vad man ska kalla det. Hon greppar saker och håller kvar och stoppar dom väldigt gärna i munnen. Hon kan stå om man håller henne under armarna. Hon kan hålla överkroppen uppe när hon ligger på mage men gillar det inte.

Alva har: en liten tand på väg. Hon har gått upp 2340 gram sen hon föddes och hon har vuxit 12 cm sen hon föddes. Hon har storlek 56 och 62 i kläder, hon har fortfarande storlek 56 i bodys och byxor har hon precis börjat använda i 62, vissa fungerar fortfarande i 56, speciellt byxor från Lindex.

Alvas favoritsaker är: mamma såklart! ;) En clown som plingar när man puttar på den, en boll med gummipiggar som är god att tugga på och en ring med plastnycklar. Mobilen ovanför skötbordet med en fjäril, ett bi och en nyckelpiga är rolig att prata med när mamma byter blöja. När man ska sova så är det napp, snuttefilt med rosa elefanter på och rosa dinglisen som är favoriterna.

Alva är: 63 cm lång och väger 5780 gram. Hon är väldigt glad och nöjd och tillfreds med det mesta.Det är gött att ha nåt att tugga på när det kliar i munnen 


Kommentarer
Postat av: Sara, mamma till Charlie

Grattis på 4 månadersdagen lilla sötAlva!

Inlägget kommenterat 2011-08-25 klockan 09:23:07
URL: http://sarasland.com
Postat av: Anonym

Grattis min älskade guddotter på 4 månadersdagen. Jag skickar en puss via din mamma

Inlägget kommenterat 2011-08-25 klockan 11:25:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0