7 månader

2011-11-25

Idag blir min lilla tjej hela 7 månader! Och det är just det hon är, en liten tjej! Hon är ingen bebis längre utan en liten tjej med en sån ortoligt underbar personlighet. Tiden går så himla fort och samtidigt som man vill stoppa tiden och bara njuta så blickar man ändå framåt och ser fram emot att få vara med om nästa steg i lilltjejens utveckling. Här kommer som vanligt Alvas månadslista:


Alva gillar: att dra ut och försöka stoppa in nappen igen. Att sitta i barnstolen med lekbrickan och någon rolig leksak, man kommer ju så högt upp så att man ser allt som händer runt omkring. Att titta på träden när det blåser, trist bara att alla fina löv är borta.  Alva älskar fortfarande att bada och roligast är det med en himla massa skum, då skrattar hon så hon kiknar.

 

Alva gillar inte: att åka pendeltåg, det är tråkigt. Höga ljud, det är läskigt. När andra barn gråter eller skriker. Broccoli, det är ett stort usch.

 

Alva äter: 1 flaska välling till frukost. ½ portion gröt med päronpuré till mellanmål. 1 matburk från Hipp till lunch och lite fruktpuré till efterrätt. ½ burk fruktpuré, yoghurt eller fruktmos med ris till mellanmål. 1 portion gröt med fruktpuré till middag. 1 flaska välling vid läggdags. Det är inte alltid det ser ut så här utan det beror på när man vaknar och då kan nåt mellanmål falla bort. Alva äter endast matburkarna från Hipp, dom är släta vilket hon gillar. Är det lite klumpar i så äter hon inte och det är likadant med gröten, den ska gärna vara lite lösare än vanligt.  

 

Alva sover: oftast i sin egen säng där hon somnar efter kvällsvällingen. Jag försöker lägga henne vid samma tid varje kväll och det är klockan 19 och det har fungerat jättebra. Dom senaste 3 nätterna har hon sovit hela natten. Hon har somnat vid 19 och vaknat vid 6-7 tiden vilket jag såklart tycker är jätteskönt. När vi är hemma kan Alva sova middag i sin säng i 1-2 timmar 2 gånger om dagen men är vi ute så blir det oftast bara 30 min 2 gånger och sen 1 timmes vila när vi har kommit hem.

Alva kan: vinka, men gör det verkligen bara när hon känner för det och oftast inte när någon vinkar till henne. Sitta med stöd, det är bara balansen som inte riktigt är på topp men det är nära. Stå om hon får hålla mamma i händerna. Dra av sig strumpan och stoppa stortån i munnen.

Alva har: vuxit 19 centimeter och gått upp 3400 gram sen hon föddes. Storlek 62 och 68 i kläder men storlek 68 på byxor börjar bli lite smått.

 

Alvas favoritsaker är: badbaljan full med skum. Babygymmet med Laban och Labolina. Barnstolen i köket så man kan se sig omkring.  En mjukis tiger som är mammans gamla mjukisdjur. En bitring i form av en hand. Och så mamma såklart! ;)

 

 Alva är: världens underbaraste lilla tjej! Hon är för det mesta glad och nöjd och det är inte mycket som får henne på dåligt humör. Mammas favorit!





Kommentarer
Postat av: Tina - Minnas mamma

Grattis sötnos!

Inlägget kommenterat 2011-11-25 klockan 13:47:34
URL: http://hejtina.blogg.se/
Postat av: pia

Det är inte klokt vad tiden går fort. Hon är ju så söt lilltjejen. Kram

Inlägget kommenterat 2011-11-25 klockan 18:31:24
Postat av: Therese- Mamma till Ameah

Grattis i efterskott fina Alva :)

Inlägget kommenterat 2011-11-26 klockan 10:10:04
URL: http://mylifeinthai.se
Postat av: Sara, mamma till Charlie

Grattis i efterskott sötnos!

Inlägget kommenterat 2011-11-26 klockan 11:05:57
URL: http://sarasland.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0